Orade v foliji

Orada v foliji

Sobota je dan za ribe. Tako je bilo od vekomaj, tudi takrat, ko mi je morala mama najprej očistiti kosti, da sem jih lahko pojedla. Zanimivo je, da smo skozi vsa ta leta uspeli obdržati to sobotno tradicijo, kljub temu da mama rib sploh nima posebno rada. Jih pa zato odlično speče, navadno kar v ponvi.

Sedaj si že kar precej let ribe čistim sama in prišel je tudi čas, da našo družinsko tradicijo širim naprej v svojo novo družino. Tokrat v obliki orad, zavitih v alu folijo in pečenih v pečici.

Sestavine: orade, limona, sol, poper, peteršilj, strok česna, olivno olje, maslo

Očiščeno orado položimo na kos alu folije, vanjo damo čisto majčken košček masla, ki poskrbi za ekstra sočnost, dodamo tudi sesekljan česen in malo soli ter rezino limone. Dodatno rezino limone položimo na orado, jo popopramo, posujemo s sesekljanim peteršiljem in zalijemo z olivnim oljem. Mimogrede, z olivnim oljem se ne špara. Saj veste, riba mora trikrat plavat.

Folijo nato zapremo in ribo okoli pol urce pečemo na 180°C na ventilatorskem načinu. Folijo nato odpremo in ribo še nekje 10min pečemo na žar opciji, da se zlatorumeno zapeče.

Prileže se seveda kakšen krompirček, solata in kozarec belega vina. Ribi tretjega plavanja vsekakor ne moremo odreči.

Pa dober tek!

Advertisements

Oznake: , , , ,

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: