Kako popraviti zdrobljen puder v kamnu?

M.A.C. Blot Pressed Powder

M.A.C. Blot Pressed Powder

Moj novi M.A.C. Blot puder  je preživel let čez Atlantik in ne ravno nežno vsakodnevno potovanje v moji torbici, nato pa se je le uklonil padcu s police. In ja, podvig mi je uspel že po nekje tednu uporabe. Ker pa je Blot fantastičen produkt in tudi ne ravno poceni, to nikakor ni mogel biti njegov žalostni konec. Kljub preverjeni poznani metodi sem ga zato v tem groznem stanju uporabljala še kakšen teden, danes pa sem se končno lotila popravila. Postopek je sledeč (in deluje za vse vrste make-upa v prahu):

  1. Potrebujemo prozorno vrečko (na primer za zamrzovanje), alkohol (najbolje 70% za razkuževanje, tudi vodka deluje in nima vonja), papirnat robček, nekaj ravnega v obliki make-upada, ki ga želimo popraviti.
  2. Z vrečko prekrijemo puder (ali karkoli že je) ter ga s prstom ali topim predmetom zdrobimo do konca. Vrečko uporabimo zato, da med drobljenjem ne izgubljamo nepotrebne količine prahu ter ne mažemo naokrog, vrečka pa mora biti prozorna, da vseeno vidimo, kaj počnemo.
  3. Na prah zlijemo nekaj alkohola ter dobljeno pasto razporedimo, kolikor gre.
  4. Celotno površino prekrijemo z robčkom ter čez pritisnemo izbran raven predmet (v mojem primeru kozarec). Robček je obvezen korak, saj se pasta sicer prilepi na drugo površino, hkrati pa posuši nekaj alkohola. Korak večkrat ponovimo, da je površina čim bolj ravna. Hribčki in dolinice niso problem, važno je, da ni vidnih razpok. Tam bi namreč zelo kmalu spet prišlo do lomljenja.
  5. Pustimo, da alkohol do konca izhlapi. Najbolje čez noč.
Advertisements

Oznake: , , , , ,

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: