Makroni s kokosom in malinami

Makroni s kokosom in malinami 6Makroni so vsako leto bolj popularni. Slavna pariška slaščičarna Ladurée jih sicer s pridom ustvarja že od davnega leta  1862, med drugim tudi s pomočjo velikih imen, kot so Christian Louboutin, John Galliano, Christian Lacroix in Sonia Rykiel. Zadnji v vrsti slavnih oblikovalcev, ki se je pridružil karavni soustvarjalcev slastnih makronov je tudi Lanvinov Alber Elbaz. Makroni so navadno pisani, sestavljeni predvsem iz beljakov, sladkorja, mandljev in mehkejšega polnila, jaz pa vam tokrat predlagam preprostejšo, svežo, a še vedno barvito različico.

Sestavine: 400g kokosa, 200g sladkorja, 3 beljaki, pol čajne žličke soli, 170g malin

Postopek: Pečico segrejemo na 160°C. V večjo posodo stresemo kokos, sladkor in sol ter premešamo. Maline zrežemo na manjše koščke. Če so bile zmrznjene ali ravnokar oprane, jih posušimo s papirnato brisačko. Skupaj z beljaki jih dodamo suhi zmesi ter mešamo, dokler masa ni dovolj lepljiva. Plitek pekač oz. pladenj pokrijemo s pek papirjem ter nanj z žlico ali pripomočkom za sladoledne kepice nanesemo makrone. Kepice so lahko kar precej skupaj, saj se masa ne razleze. Pečemo jih 25min, pustimo kakšno urico, da se ohladijo, ter hitro pohopsamo!

Makroni s kokosom in malinami 1Makroni s kokosom in malinami 2Makroni s kokosom in malinami 3Makroni s kokosom in malinami 4Makroni s kokosom in malinami 5

Recept je prirejen po primeru iz smittenkitchen.com.

Enhanced by Zemanta
Advertisements

Oznake: , , , , ,

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: