Nedeljski brunch

V nasprotju z današnjo gradbeno nabito nedeljo, je bila prejšnja ena redkih počasnih, mirnih, prostih nedelj. Tako sva se z najdražjim odločila, da bova kljub krulečim želodčkom izpustila zajtrk in odšla v trgovino. Na nakupovalnem listku: čebula, paradižnik, jajca, mocarela, slanina. Plan: brunch. Do najine vrnitve domov okrog pol enajstih je lakota že pošteno pela, zato je bilo potrebno pohiteti. Postopek je bil sledeč:

UntitledNedeljski brunch 3Nedeljski brunch 4Nedeljski brunch 5Nedeljski brunch 6Nedeljski brunch 8Nedeljski brunch 9Nedeljski brunch 10

Sesekljala sva pol čebule ter polovico vrgla na vroč ogenj, paradižnik narezala na majhne kockice (a izpustila semena) ter ga dodala dodobra premešanim jajcem (4) skupaj s ščepcem soli, popra in čilija. Ko je čebula rahlo porumenela sva pol mešanice vrgla nanjo ter počakala, da je bila na spodnji strani dovolj pečena za obračanje. Sledilo je, jasno, obračanje. Tu ni magičnega recepta, samo praksa. Če se omleta med obračanjem vseeno zlomi, nič hudega. Očitno je na zgornji strani še preveč surova, kar pa hkrati pomeni, da se bo ponovno sestavila, ko se obrne. Na pečeno stran sva dodala na koščke raztrgano polovico mocarele (da, polovico oz celo za 2 omleti). Ko je bila tudi spodnja stran lepo zapečena, sva jo prenesla na krožnik ter ponovila vajo še za omleto številka dve. Med pripravo druge omlete sva popekla še malo slanine.

Ko sva omlete pospravila (komaj, ogromne so!), sva izpraznila še ogromno granatno jabolko, ki se po takem obroku res prileže in vse skupaj osveži. Mimogrede, absolutno morate preizkusiti metodo ‘odpiranja’ granatnega jabolka, ki jo predlaga tale fante: 

Dober tek!

Advertisements

Oznake: , , , , , ,

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: