Špageti z morskimi sadeži

...in vse skupaj serviramo!

Za spremembo nismo imeli ribje sobote, ampak morsko nedeljo. Dragemu že nekaj časa poskušam predstavit čudoviti svet morskih jedi, ribe je že osvojil, tako da so bili tokrat na vrsti morski sadeži, natančneje v obliki omake za testenine.

Začela sva z dobršno dozo česna. Pri nas doma ga nasploh radodarno uporabljamo pri vseh jedeh. Popražila sva ga na navadnem olju, da je porumenel. Takoj za tem sva dodala morske sadeže, ki so bili že skoraj odtaljeni, ampak ne čisto. Kupila sva le za pest mešanih morskih sadežev in bolj konkretno dozo velikih, sočnih kozic (100g prvih in 250g slednjih). Ko so spustili še preostanek ledu sva mešanici dodala par žlic olivnega olja, deci malvazije, sesekljan peteršilj, sol, poper in mezgo pelatov po okusu. Nekateri imajo raje veliko paradižnikove omake, midva sva je dodala ravno toliko, da je vse skupaj lažje razporediti po špagetih in je bil poudarek bolj na sadežih samih. Medtem, ko so se morski sadeži kuhali v svoji slastni omaki, sva dala kuhat še špagete, ki potrebujejo ravno dovolj časa, da se na koncu vse lepo ujame. Ker med kuhanjem veliko tekočine izhlapi, sva sproti dodajala vino in pelate, vsega pač po okusu. Naj vas ne bo strah dodajanja sestavin omake, ne pelatov ne vina ne more biti preveč, edino z oljem ne pretiravajte. Jasno lahko uporabimo kakršnokoli obliko testenin, ampak mene na morske sadeže nekako najbolj asocirajo špageti. Odlična alternativa bi bile tudi bavette ali fettuccine, ampak tega po mojih izkušnjah pri nas ne dobiš ravno na vsakem vogalu. Kakorkoli, po osmih minutah sva špagete odcedila, vrgla v ponev z omako, premešala še na minuto ali dve na ognju in postregla.

Bilo je odlično, tako da bomo očitno nadaljevali uvajanje mojega celinca v morske okuse!

Začnemo s česnom......nadaljujemo z gozdnimi sadeži in ekstra dozo kozic......dodamo pelate, belo vino in olivno olje......medtem pripravimo špagete......omako občasno premešamo......skuhamo testenine...

p.s. Imamo novo kuhinjo! Mogoče se bo pa sedaj le povečalo število kuharskih objav, delat v njej je čisti užitek 🙂

Oznake: , , ,

2 responses to “Špageti z morskimi sadeži”

  1. Kristina Kac says :

    Njam!! Sem mislila, da je ta slika iz restavracije!
    Lepo, lepo 🙂

  2. Anonimnež says :

    Pesek v mestu … Čudovita igra besed. Danes prvič na obisku. Naslov vabi. Vse dobro v 2023, Nika

Komentiraj