Lean in

Pa mi je le uspelo. Končno sem prebrala slovito Lean in Facebookove COO Sheryl Sandberg. Če slučajno še niste slišale zanjo ali za to knjigo, lahko povem to: Fortune-ova 8. najvplivnejša ženska na svetu govori o razlogih za pomanjkanje žensk na vodilnih položajih. Ob izidu je sprožila precej burno reakcijo tako v pozitivnem kot v negativnem smislu. Nekateri so Sheryl linčali, ker naj bi obsojala full-time gospodinje (jih ne), drugi jo obtožili feminizma (a je to po novem žaljivka?!), spet tretji ji očitali, da so njeni napotki neprimerljivo lažje uresničljivi v njenem položaju, ne pa toliko za navadne smrtnike (deloma res). Na drugi strani so jo seveda kovali v zvezde in jo označili kot izjemno pogumno.

Kakorkoli, meni se je zdela izjemno zanimiva, lahko berljiva, predvsem pa navdihujoča in jo toplo priporočam čisto vsem ženskam pa tudi moškim. Pri nas razmere sicer niso tako ekstremne kot na drugi strani atlantika. Pri nas si redkokatera družina lahko privošči živeti le od enega dohodka, pa tudi uzakonjeni dopusti, bolniške in porodniške pripomorejo k temu, da je slika tukaj popolnoma drugačna. Pa vendar so določeni vzorci obnašanja kljub vsemu globoko zakoreninjeni v nas in jih velikokrat sploh ne opazimo, dokler nas nekdo ne opozori nanje. Posledično je do popolne enakosti med spoloma še dolga pot in popolnoma se strinjam s Sheryl, ko pravi, da se stvari ne bodo nikamor premaknile, če o njih ne bomo govorili.

Za uvod si obvezno poglejte njen TED talk iz leta 2010 (spodaj), povezava do knjige pa je na sliki (bookdepository seveda).

Advertisements

Oznake: , , ,

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: