Izlet v Lipico

Ste v zadnjem času bili kaj v Lipici?

Iskreno povedano nimam posebnih otroških spominov na Lipico. Vem, da so me starši nekoč peljali v kobilarno, ampak najbrž sem bila še premajhna, da bi se kaj ohranilo. Kasneje nisem več bila. Do prejšnjega vikenda.

Bil je krasen sončen dan in pravi greh bi bil ostati v mestu. Tako smo popakirali vse tri tone potrebne opreme za oba štirinožna otroka (piščanec se je začel plazit in posledično pade v to kategorijo) in šli. V Lipici te najprej lepo pozdravi golf igrišče, nato pa prispeš do parkirišča pred vhodom v kobilarno in hotela. In ja, še vedno se da dobit kavo kljub vsem polemikam v medijih. Žal je pa to tudi vse, kar človek v Lipici dobi. Vse skupaj je precej mrtvo, ljudje bodisi igrajo golf ali piknikirajo na bližnjem travniku z otroškim igriščem. Ni nobene prave sprehajalne poti, lokalček tisto kavico sicer nudi, ampak je majhen in zaprt sam vase, poleg same kobilarne ni kaj drugega videt.

Posledično smo jo po kratkem ogledu popihali v Trst, kjer smo po porciji najboljšega sladoleda daleč naokoli nahranili še piščanca, z vodo napojili komaj dihajočega psa (bil je kar vroč dan) in se počasi odpravili nazaj domov. Mimogrede, famozni sladoled najdete v gelaterii Jazzin.

Advertisements

Oznake: , ,

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: