Sladoled v mestu

Po krajši ohladitvi imamo spet poletje in z njim potrebo po toni sladoleda, vsaj tako je v mojem svetu, kjer velja, da je sladoled oh in sploh kralj cukra. Letos pri nas doma ne kupujemo več Sparovih S budget kornetov v abnormalnih količinah (čeprav so, roko na srce, odlični), ampak se trudimo, da bi šli čim večkrat s piščancem v mesto.
Torej…sladoled v mestu. Trenutno rotiramo pet lokacij (v vrstnem redu od slovenske navzdol):
grefinofacebook.com/pages/Grefino/844853015607513: tukaj se ustavljamo zaradi žrebca, ki mu je stisnjen sladoled nekaj posebnega. Sadni okusi so narejeni brez mleka in so odlični, pravtako temna čokolada, vendar pozor, ker se ga mimogrede stisne preveč in sploh čokolada je blazno nasitna. Ogromna izbira prelivov in dodatkov, ampak mi jih navadno ne jemljemo, razen kakšnega čokoladnega preliva.
aROMA – facebook.com/pages/AROMA-gelato-experience/1404959573054140: zanimive kombinacije, prikupen ambient in gugalnice namesto klopi za popestritev. Nisem še našla svojega naj okusa.
Zvezdazvezdaljubljana.si: vedno so težave s prostimi mizami, ampak sladoled vzameš to-go, to pač ni problem. Vedno je vredno namesto dveh kepic za isti denar vzet eno od sadnih 100% opcij. Preprosto fantastični so.
Cacao – cacao.si: največja izbira izmed naštetih, tako da se vedno najde kaj za vsakogar v skupini. Izmed naštetih gremo sem najredkeje, mogoče tudi zato, ker ga navadno obiskujemo v Portorožu in potem v Ljubljani iščemo alternative.
Vigovigo-icecream.com: Nov okus bela čokolada z ribezom je božanski. Obožujem tudi kombinacije z mascarponejem. In pa seveda čokoladni preliv na vrhu nikoli ne škodi (ponavadi vzamem belega). Definitivno moja najljubša sladoledna lokacija.

Katera je pa vaša izbira?

xoxo, sladoledni manijak

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: