Priprave na veseli december

Pri nas doma smo po pravici povedano rahlo obsedeni z veselim decembrom. Ker je dogodkov malo morje, časa malo in se vmes prikrade še kakšen dopust in službeno potovanje, je treba praznične aktivnosti skrbno planirati.

Na pladnju so:

  • Prižig lučk v Ljubljani Prešernov trg, 27.11. ob 17:00: letos v Ljubljani prižigamo lučke en teden prej, skladno z ostalimi evropskimi prestolnicami. Ne pričakujemo nič posebej novega, ampak v svojem lastnem mestu je lučke ob spremljavi kuhančka obvezno it pogledat, če ne prvi dan, pa kasneje. Obvezna postojanka je tudi lupčkanje v jelki.
  • Miklavžev sejem v Kopru, Titov trg, 4.-6.12.: tegale bomo zgleda žal zamudili, kar je škoda, ker bo več kot 40 stojnic in hkrati še prižig lučk pred stolnico.
  • Božični sejem v Celovcu: Nisem našla podatka, kdaj se začne, zaključi pa se 24.12. Naša vsakoletna stalnica, stojnice so pestre, kuhanček diši in kosilo v obliki klobas, zelja in kruha je izjemno mamljivo. Če želite nakupovati tudi izven stojnic, pridite že na kosilo, trgovine po Celovcu so kar zgodaj zaprte.
  • Božični sejem v Portopiccolu, Portopiccolo, Sistiana, 18.-24.12., 10h-23h: V Portopiccolu sploh še nismo bili in nekako se mi zdi, da je božični sejem idealna priložnost za ogled idilične z lučkami še izboljšane lokacije. Pravtako pričakujemo obilo lokalnih dobrot. 5.-9. 12. imajo sicer tudi Miklavžev sejem, ampak mi se vsekakor odpravljamo na Božičnega.

 

Predlagate še kakšnega? Kaj, kar traja vse do novega leta mogoče?

Advertisements

Oznake: , , , , ,

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: